Uutiset

30.11. Molemmilla pennuilla on nyt koti!

Tänä vuonna 2021 vietämme 50-vuotisjuhlavuottamme! Kennel Nineth kiittää kasvatustoimintaan osallistuneita ja muistaa lämpimästi kaikkia kasvatteja vuosien varrelta.


Päivitetty 30.11.2021

Yhteystiedot

Kennel Nineth

Riitta Hakala
Riekkolantie 1
37310 Tottijärvi

puh. 040 7429977

sähköposti:
riittahakala9@gmail.com

Yhteydenotot mieluiten puhelimitse.

Riitan löytää myös Facebookista omalla nimellään.

You can also contact us in English via email.

Historia

riitta1.jpg

Nimeni on Riitta Hakala ja asun mieheni Raimon ja koirieni kanssa Tottijärvellä.

Ensimmäinen griffonimme oli vuonna 1971 Hämeenlinnassa Tyyne Aallon luona syntynyt Piia eli rekisterinimeltään Ninet ( Ockie-Kristiina).

Raimon vanhemmat ottivat itselleen kotikoiraksi Piian pentusisaren ja siihen ihastuttuamme haimme Piian meille viikkoa myöhemmin. Piia oli kotikoira ja eli kymmenvuotiaaksi.

Kennelnimemme sai alkunsa Piian rekisterinimestä, joka oli Ninet. Sen perään lisäsimme h-kirjaimen.

Piian jälkeen vuonna 1981 haimme Lieksasta Liisa Panuvaaralta Petit Brabaconin Rillan eli Antilia of Minidreams ( Satakauno Cassidy-Pimuski of Minidreams).
Rillan kanssa näyttelyt aloitettiin sen olessa alle vuoden ikäinen ja siitä tuli yksi voitokkaimmista koiristamme.

rilla1.jpg

 

Rilla saavutti kansainvälisen sekä Suomen, Ruotsin ja Norjan muotovalion arvon.
Rilla oli näyttelytuloksillaan usein sileäkarvaisten top ten-listan kärkipäässä ja vuonna 1983 se oli koko listan ykkönen. Rilla oli Suomen ensimmäinen kansainvälisen muotovalion arvon saanut brabanconnarttu.
Vielä vuonna 1990 Rilla oli paras brabanconveteraani. Rilla eli 10-vuotiaaksi.

Kennelimme kantanarttuja olivat brabancon KANS&SF&S&N MVA Antilia of Minidreams sekä bruxellois SF & S MVA Bellegrinon Benita (Huvikummun Elektrooni-Great Fellows Eternella, kaxv. Terttu Virtanen).

Vuonna 1983 Bellegrinon Benita astutettiin Gaystock Tout A Coup nimisellä bruxelloisuroksella. Tuloksena syntyi ensimmäinen kasvattimme Nineth Adalmina, josta tuli Suomen ja Ruotsin muotovalio sekä Voittaja-88.

Nineth Reetta-Rebekka oli ensimmäinen Maailman Voittajamme, voitto tuli vuonna 1998 Helsingissä. Reetta-Rebekka oli yksi menestyneimmistä kasvateistamme, ollen Suomen, Ruotsin, Viron ja Latvian muotovalioiden lisäksi Viron Voittaja, Maailman Voittaja sekä Baltian Voittaja vuonna 1998. Lisäksi Reetta-Rebekka oli Voittaja vuosina 1998 ja 1999. 

2000-luvun alussa Nineth Tanita seurasi Reetta-Rebekan menestystä. Tanita oli kansainvälinen, Suomen, Viron ja Portugalin muotovalio. Vuonna 2000 Tanita oli Voittaja, 2001 Maailman Voittaja (Portugali) sekä Viron Voittaja vuonna 2002.

Kennel Ninethin kasvatit olivat parhaita brabanconnarttuja vuosina 1997-2000 sekä 2002.

Reetta-Rebekan tytär, Nineth Miss Yvonne menestyi äitinsä tavoin niin kansainvälisesti kuin kotimaassakin ollen kansainvälinen, Suomen, Viron, Latvian ja Liettuan muotovalion lisäksi Maailman Voittaja (Saksa), Viron Voittaja, Latvian Voittaja sekä Liettuan Voittaja (2003 ja 2004). 

Myös Nineth Fanilla Figlia on menestynyt ansiokkaasti. Fanilla oli Suomen ja Viron muotovalio, Pohjoismaiden Juniorvoittaja ja Pohjoismaiden Voittaja 2005 sekä Voittaja 2007.

Tämän lisäksi historiassamme on lukuisa kasvatteja jotka ovat menestyeet näyttelyissä niin kotimaassa kuin kansainvälisesti. Nykyisin pentuja on harvemmin.